Monday 10 June 2013

Ekološka kmetija Zahojnik iz Vranskega

Na mail: kmetija.zahojnik@gmail.com že sprejemamo prijave za sezono 2012.
Vsako sredo dostava v Ljubljano.
Ekološka kmetija Zahojnik leži v vasi Brode pri Vranskem, obdana na severozahodu z Dobroveljsko planoto in na jugozahodu s Posavskim hribovjem. Smo družinska kmetija na kateri živimo in ustvarjamo tri generacije. Helena in Marko, najini otroci: Janja, Maja, Valerija, Robi in Jakob ter stara starša Tilka in Tine.
Smo pretežno samooskrbna kmetija, z ekološko pridelavo za svojo uporabo se ukvarjamo že skoraj desetletje. Pred tremi leti pa smo pridelavo razširili in vstopili v ekološko kontrolo. V letu 2011 smo pridobili ekološki certifikat.
Na cca 4,7 ha obdelovalne zemlje, ki je skoraj v celoti čez ves dan obsijana s soncem, biodinamično pridelujemo sadje in zelenjavo in redimo nekaj govedi, koze, prašiče, kokoši, race, gosi, purane… Za zaščito in krepitev rastlin sami izdelujemo pripravke. Smo bolj privrženci avtohtonih in tradicionalnih sort, za katere v večini seme pridelamo sami. Za popestritev pa posejemo tudi kaj eksotičnega.
Pridelovalna sezona se pri nas prične v aprilu, ko poženejo prvi šparglji, sledijo jim jagode in ostalo jagodičje ter raznovrstna sezonska zelenjava, zelišča in žita.
Pripravljamo se tudi na registracijo dopolnilne dejavnosti v okviru katere bomo predelovali sadje in zelenjavo, sušili zelišča, pekli kruh, pecivo in izdelovali testenine. Tako bomo svojim strankam lahko ponudili res pestro paleto pridelkov in izdelkov skozi celo leto.
Naša vrata so vedno odprta za ljudi dobre volje. Z veseljem vam predstavimo naše delo, rastline in živali, vam pomagamo z nasveti, hkrati pa smo se vedno pripravljeni učiti in sprejemati nova znanja in ideje.
Naša zemlja je obdelana z ljubeznijo in prepričani smo, da se del te ljubezni prenese na naše pridelke.
Na voljo so mali in veliki zabojčki.
Dostava je enkrat tedensko v Ljubljano in celjsko regijo.
Več informacij in kontakt: kmetija.zahojnik@gmail.com; 051-451-757 (Helena)
Sprejemamo prijave za sezono 2012.

No comments:

Post a Comment